AKTUELNO

Snažno nevreme sinoć je zahvatilo i Kruševac, za 40 minuta na području Kruševca je palo 50 litara kiše po metru kvadratnom. Vetar je duvao brzinom od 115 kilometara na sat.

Tokom jednosatnog olujnog nevremena koje je posle 18 časova zahvatilo Kruševac vetar je čupao stabla iz korena i nosio crepove i lim sa krovova, dvojica muškaraca zadobila su lakše povrede, načinjena je znatna materijalna šteta, a polomljene grane i debla mogu se videti svuda po gradu.

Prema dosadašnjim podacima iz kruševačke Bolnice jednom muškarcu je crep pao na glavu, dok je drugi zadobio povredu glave kada je pao na terasi, obojica su zbrinuta i reč je o lakšim povredama.

Na desetine građana zvalo je Komunalnu policiju da prijavi različitu vrstu štete na svojim objektima.

- Vetar je odneo deo krova sa zatvorenih bazena, na Bagdali i na Bruskom putu ima dosta oborenih i polomljenih stabala, vetar je čupao iz korena ne samo mlada već i starija stabla. Grom je udario u kuću u Čitluku - kazao je načelnik kruševačke Komunalne policije Miloš Jovanović.

Vetar je, takođe, odneo ciradu sa Balona za fudbal, nedaleko od Bazena, u Pionirskom parku oboreno stablo je oštetilo ogradu, a više stabala je oboreno i u krugu Bolnice.

Posebnu štetu pretrpeli su učesnici Četvrtog međunarodnog festivala balona, koji je u 18 časova trebalo da počne na Bagdali, a zbog nevremena večerašnji koncert grupe Hari Mata Hari je odložen.

Prema podacima kruševačke meteorološke stanice vetar je duvao brzinom od 32 metra u sekundi, odnosno 115 kilometara na sat, a za 40 minuta na području Kruševca je palo 50 litara kiše po metru kvadratnom.

JAKO NEVREME U ZAPADNOJ I CENTRALNOJ SRBIJI, GRAD U ARILJU I POŽEGI

Nezapamćeno nevreme pogodilo je ariljski kraj, obilna kiša sa olujnim vetrom nosila je sve pred sobom, a padao je grad veličine pesnice koji je pogodio sela i letinu, prenosi Glas Zapadne Srbije. Najveću štetu pretrpelo je selo Virovo u ariljskom kraju, gde je padao grad veličine teniske loptice, javlja RTS. Oluja je odnela crepove sa kuća, a na nekim automobilima su polupana stakla. Nevreme je nanelo i štetu na poljoprivrednim kulturama, i plastenicima. Nezapamćeno nevreme pogodilo je danas Dragačevo i Guču i nanelo ogromnu štetu na objektima i usevima.

#Kruševac

#Nevreme

'