AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je na društvenoj mreži Fejsbuk da će beogradski “vrabac servis” - četiri električna autobusa, koji će se kretati u pešačkoj zoni u centru grada, biti nešto što Beograd do sada nije imao!

Vesić je na Fejsbuku napisao da će trasa ovog servisa biti garaža Obilićev venac-Ruski car-Čika Ljubina-Knez Mihajlova-Vuka Karadžića-Kralja Petra-Saborna crkva-Kosančićev venac-Pop Lukina-Topličin venac-Tanjug-Obilićev venac.

Gradsko saobraćajno preduzeće obučilo je vozače za upravljanje ovim električnim autobusima, a “vrabac servis” će saobraćati od 08-22 sata svaki dan, napomenuo je Vesić.

Kako je najavio, sekretarijat za saobraćaj planira da do 1. septembra pripreme sve što je potrebno za pokretanje ovog servisa kao što su građevinske intervencije na trasi, signalizacija i postavljanje potapajućih stubića sa kamerama za prepoznavanje tablica koje upravo nabavljamo.

Tako će stanovnici našeg grada koji žive u pešačkoj zoni kao i turisti imati jedinstvenu priliku da koriste besplatan prevoz kakav ima svega nekoliko gradova u Evropi, zaključio je vesić

#Autobus

#Goran Vesić

#Vrabac

'