AKTUELNO

U narednih sedam dana u Srbiji se očekuju česte smene sunca i oblaka, a kiša će danas i sutra pljuštati u većem delu Srbije.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da nas ove nedelje očekuje često smenjivanje vrelih i sunčanih sa oblačnim i kišovitim danima.

Prema njegovim rečima, visoka temperatura i česti pljuskovi doneće i veliku sparinu, pa ćemo u narednim danima jako teško disati. Ipak, nakon nekoliko kišnih i oblačnih dana već od nedelje u našu zemlju vraća se pravo tropsko leto sa puno sunčanih sati.

Foto: Pixabay.com

- Maksimalne temperature će danas ići do 30 stepeni, a uprkos visokoj temperaturi, zbog povremenih pljuskova biće dosta prijatnije nego prethodnih dana. Tek ponegde u Srbiji očekuju se i grmljavine. Slično vreme zadržaće se i sutra, ceo dan će se smenjivati sunce i oblaci, ali će biti nešto toplije i sparnije, pa ćemo jako teško disati. Poslednja tri radna dana ove nedelje obeležiće sunčano vreme, a u većini gradova neće pasti ni kap kiše. Najtopliji dan biće petak, kada će živa u termometru stići i do paklenog 35 podeoka - kaže Đurić i dodaje:

Novi pljuskovi stižu sa severa već u petak uveče, zbog čega će u subotu biti nešto hladnije i promenljivo oblačno. Međutim, nakon ovih nekoliko kišovitih dana od nedelje nam ponovo stiže pravo letnje vreme sa puno sunca i temperaturama iznad 30 stepeni, bez kiše na vidiku.

Kakvo nas vreme očekuje u Srbiji možete pogledati u nastavku:

Biometeorološka prognoza za utorak, 30. jul 2019:

Osobama sa srčanim i disajnim tegobama se savetuje opreznost. Bolovi u mišićima, pospanost i glavobolјa su mogući kod meteoropata.

Foto: RHMZ

#Beograd

#Srbija

#Vremenska prognoza

'