AKTUELNO

Broj poziva Hitnoj pomoći usled visokih temperatura nije povećan, ali je povećan broj intervencija na javnim mestima, rečeno je u beogradskoj Hitnoj pomoći čije su ekipe na takvim mestima od jutros imale 40 intervencija.

Kako navode, po celom gradu je bilo dosta kolapsa, saobraćajnih nezgoda, padova. Doktorka Marija Radulović savetuje građane da, zbog visokih temperatura, izbegavaju da izlaze napolje u najtoplijem delu dana, od 10 do 17 sati.

Takođe, savetuje ih i da koliko god je moguće rashlade prostorije, ali da ne bude velika razlika u temperaturi rashlađene prostorije u odnosu na spoljnu temperaturu.

- Maksimum od sedam do deset stepeni da bude razlika - navela je Radulović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Pixabay, Tanjug, e-stock Katarina Mihajlović,Tanjug/Jaroslav Pap

Ukoliko već moraju da izađu napolje, navela je da bi građani trebalo da ponesu flašicu vode, obuku laganije i od sunca se zaštite šeširom i naočarima.

Radulović je posebno savetovala hroničnim bolesnicima da gledaju da ostanu kod kuće, redovno uzimaju svoju terapiju i ne menjaju je na sopstvenu ruku.

- Ukoliko osete neke tegobe treba da pozovu ili svog lekara ili nas za savet da vidimo šta možemo da uradimo - rekla je Radulović. Poručila je građanima da, zbog visokih temepratura, piju dosta tečnosti i da se laganije hrane - voćem i povrćem.

#Beograd

#Hitna pomoć

'