AKTUELNO

Gradonačelnik Severne Mitrovice zahvalio se premijeru Vučiću na podršci.

U severnoj Kosovskoj Mitrovici uklonjen je potporni zid, koji će prema planu uređenja, biti zamenjen novom konstrukcijom. Na terenu su dva bagera, a sve protiče mirno.

Odbornici skupštine opštine Severna Mitrovica podržali su jednoglasno novi plan za uređenje prostora sa severne strane mosta. Juče je ograđivanjem prostora u blizini mosta na Ibru, krenula realizacija projekta uređenja pešačke zone.

Pitanje uređenja okoline mosta, pa i zida, dogovoreno je još ranije, ali se poslednjih dana vratilo na pregovarački sto u Briselu.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je da će već u utorak početi izgradnja betonske potporne konstrukcije koja će biti jača od potpornog zida koji je danas uklonjen i da je bezbednost građana prioritet. -Imajući u vidu da je bezbednost građana na prvom mestu, najavljujem da će opština Severna Mitrovica u utorak 7. februara započeti sa izgradnjom nove, čvršće, betonske potporne konstrukcije, visine 70 cm, a širine 120 cm, koja će garantovati bezbednost građanima opštine Severna Mitrovica - naveo je Rakić.

-Imajući u vidu da je bezbednost građana na prvom mestu, najavljujem da će opština Severna Mitrovica u utorak 7. februara započeti sa izgradnjom nove, čvršće, betonske potporne konstrukcije, visine 70 cm, a širine 120 cm, koja će garantovati bezbednost građanima opštine Severna Mitrovica - naveo je Rakić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice naveo je da će se nova potporna konstrukcija ambijentalno i estetski u potpunosti uklopiti sa projektom izgradnje pešačke zone u ulici Kralja Petra I.

Za gradnju ovog bedema, nakon napornih pregovora, a zahvaljujući snažnoj, stalnoj i principijelnoj podršci predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, uspeli smo da dobijemo saglasnost i relevantnih međunarodnih predstavnika - kazao je Rakić.

On se zahvalio građanima na strpljenju, kao i "što su verovali u nas i pružili nam snažnu podršku u toku pregovora", navodi se u saopštenju gradonačlnika Severne Mitrovice.

S.A.

#Kosovska Mitrovica

#Rušenje

#zid

'