AKTUELNO

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na stanare okolnih zgrada u Savskoj ulici da danas ne napuštaju stanove u periodu od osam do 10 časova.

Načelnik Uprave za civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Bratislav Rančić, rekao je da je policija apelovala na sve građane, koji žive u Savskoj i okolnim ulicama da ne napuštaju svoje stanove od osam do 10 časova, kada je predviđeno uništavanje bombe pronađene na gradilištu "Beograda na vodi".

Kako je Rančić rekao za TV Pink, građani ne bi trebalo da napuštaju svoje stanove, treba da spuste roletne, kao i da ne budu blizu prozora.

Takođe, biće zatvoren saobraćaj u Savskoj i obližnjim ulicama, kao i Stari savski most.

On je objasnio, da bomba nije mogla da bude premeštena na drugu lokaciju zbog njenog položaja, kao i da bi svako pomeranje izazvalo detonaciju.

MUP je preduzeo niz preventivnih mera kako bi bezbednost građana bila na što višem nivou, a za dodatne informacije Beograđani mogu da se obrate na broj - 1985.

Tokom akcije uništavanja bombe biće promenjen režim saobraćaja na mostu Gazela, a čitav prostor biće zaštićen u radijusu od 500 metara, ističe se u saopštenju MUP-a.

Pripadnici MUP, Sektora za vanredne situacije, danas će u perodu od 8 do 10 časova, uništiti avio bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, koja je prilikom izvođenja zemljanih radova pronađena na gradilištu "Beograda na vodi", naveo je MUP. Stanje u kome je bomba pronađena, ističe se u saopštenju, onemogućava njeno uklanjanje i transport ili bilo kakvo pomeranje, te je stoga nemoguće obaviti njeno uništavanje na drugom mestu.

Prilikom uklanjanja bombe, težine 250 kilograma, biće preduzete maksimalne bezbednosne mere, a na mestu pronalaska biće posut pesak koji će prigušiti eksploziju, dodaje se u saopštenju.

J. Stanković/Č.N.

#Beograd

#Bomba

#MUP Republike Srbije

'