AKTUELNO

Povećanje kapaciteta u beogradskim vrtićima do sada je od Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu zatražilo i dobilo 11 predškolskih ustanova od ukupno njih 17.

Prema njegovim rečima, dodatna mesta bila su moguća u vrtićima u opštinama Mladenovac, Čukarica, Zvezdara, Grocka, Lazarevac, Zemun, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Sopot i Voždovac.

- Do kraja leta planira se otvaranje još 500 mesta, a dodatni kapaciteti biće obezbeđeni izgradnjom montažnih vrtića. Očekujem da ove godine ostvarimo zacrtani cilj da Beograd nema listu čekanja za decu koja imaju prioritet pri upisu - rekao je Gak, a prenosi gradska uprava.

On je istakao da su završeni objekti u Boljevcima i Sopotu, kao i da će Osnovna škola "Jovan Cvijić" na Paliluli prvi put u sledećoj školskoj godini u septembru primiti predškolce.

Gak je za Večernje novosti podsetio i da je određeno 17 lokacija za izgradnju novih montažnih vrtića za koje je započeta procedura za početak radova.

- Prva dva vrtića biće izgrađena u Ulici Miloja Zakića na Čukarici i na Bežanijskoj kosi. Roditelji koji do sada nisu upisali decu mogu sačekati poziv iz predškolske ustanove ili uzeti odbijenicu za subvencionisani boravak dece u privatnim vrtićima - zaključio je Gak.

On je ocenio da se pritisak na predškolske ustanove evidentno smanjuje budući da je obuhvat dece predškolskim obrazovanjem u Beogradu u ovom trenutku premašio 70 odsto.

#Beograd

#Vrtić

'