AKTUELNO

Ceo slučaj biće prosleđen osnovnom tužilaštvu u Valjevu na dalje postupanje.

Animator igraonice u Novom naselju u Valjevu, umesto da uveseli mališane, ošamario je devetogodišnjeg dečaka tokom rođendanske proslave.

D.M., dečakova majka, tvrdi da je njenog sina udario penzioner Z.M.(65), koji inače nije zaposlen u igraonici, već tu povremeno radi kao animator. Ona ističe da nakon incidenta nisu dobili čak ni izvinjenje vlasnika igraonice u Novom naselju, kome je pomenuti Z.M. u stvari tast i koga povremeno angažuju kao klovna za rođendanske žurke.

- Suprug i ja smo bili u susednoj prostoriji, namenjenoj roditeljima, a kad smo došli kod sina, bio je uplakan i preplašen. Kroz suze nam je ispričao da ga je jedan stariji čika ošamario. Dete je bilo u šoku, a mi smo ceo slučaj odmah prijavili valjevskoj policiji – rekla je potresena majka.

Roditelji mališana odmah su pronašli čoveka koji radi kao animator i prema njihovim rečima, on nije negirao da je udario njihovo dete.

- On nam je priznao da ga je ošamario, tvrdeći da je pre toga deset puta opomenuo našeg sina jer je bio jako bezobrazan, pošto je navodno, zajedno sa bratom od tetke stalno ulazio i izlazio iz toaleta. Poslednji put ga je čak i zaključao u toalet, a kada je dete pokucalo da mu se otvore vrata, taj čovek mu je udario šamar – u neverici navode roditelji dečaka.

Vlasnik igraonice V.S. kaže da ne može da tvrdi da je došlo do incidenta „jer to nije video“.

On je međutim potvrdio da nema posebno zaposlenog vaspitača ili pedagoga, već da decu na rođendanskim proslavama čuvaju i animiraju on i njegova supruga, koja je prosvetni radnik, ali nije želeo da otkrije u kom svojstvu je tokom incidenta među decom boravio penzioner.

Informacija da je penzioner radio kao animator, potvrđena je u valjevskoj policiji, koja je od njega uzela izjavu, a ceo slučaj biće prosleđen osnovnom tužilaštvu u Valjevu na dalje postupanje.

Č.N.

#Dete

#Klovn

#Valjevo

'