AKTUELNO

Situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice je mirna, ali strah još postoji.

Najave Prištine da zid u severnom delu Kosovske Mitrovice bude nasilno srušen, kao i patroliranje snaga ROSU izazvale su uznemirenje kod građana ovog dela grada i strah da bi se pogrom mogao ponoviti.

Foto: Tanjug

Nakon jučerašnjeg protesta koji je prošao bez incidenata, građani su se razišli, i kako javlja reporter televizije Pink, noć je protekla mirno.

Foto: Tanjug

Na ulicama se mogu videti građani koji mirno šetaju i obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti. Od jutros nema novih okupljanja, ali snage KFOR patroliraju ulicama. Uz njih dežuraju i italijanski karabinijeri u nekoliko džipova.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je naglasio da je njegova reakcija nakon sinoćnjeg sastanka sa Srbima sa KiM u Raškoj dovela do toga da je danas u Kosovskoj Mitrovici mirno, te da će država nastaviti da se bori za očuvanje mira i izbegavanje bilo kakvih sukoba sa Albancima.

Foto: Tanjug AP

On je apelovao na sve Srbe na Kosovu da ostanu mirni i pribrani, a pre svega dostojanstveni.

- Mir je najvažniji interes Srbije. Moja poruka Srbima na Kosovu je da se Vlada Srbija bori za vas, kao što što smo do sada pomagali, pomagaćemo i ubuduće. Ne nasedajte na provokacije. Neka rade šta hoće, samo vas molim da sačuvamo mir - rekao je Vučić, dodajući da je u planu da se nastavi dijalog Beograd - Priština.

Foto: Tanjug

I. P.

#KFOR

#Kosovo

#Kosovska Mitrovica

#Priština

'