AKTUELNO

Gradski zavod za javno zdravlje odlučio da od sutra, 5. jula, dozvoli korišćenje vode iz vodovodne mreže za kuvanje i pripremu hrane na levoj obali Dunava, osim za deo Borče desno od Zrenjaninskog puta, iz pravca Beograda, odnosno za područje Popove bare, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Od sutra ujutru, na osnovu preporuke Gradskog zavoda za javno zdravlje, ukida se zabrana korišćenja vode iz gradskog vodovoda za piće i pripremu hrane za ceo Kotež i deo Borče levo od Zrenjaninskog puta - rekao je Vesić.

On je dodao da je voda iz vodovoda na levoj obali Dunava bila i sada je ispravna, te da su sva uzorkovanja pokazivala da nema nikakvih problema sa njenim kvalitetom, ali da je Gradski zavod za javno zdravlje dao preporuku da se voda ne koristi preventivno zbog korišćenja velike količine hemikalija za čišćenje kuća i zemljišta.

Vesić je dodao da je Zavod za biocide sa jučerašnjim danom dezinfikovao 1.502 objekta, ukupne površine 930.000 kvadratnih metara, te da je sada normalno da se preventivna zabrana postepeno ukida kada je taj proces završen.

On je pozvao stanovnike Popove bare i drugih delova Borče koji se nalaze desno od Zrenjaninskog puta, i za koje još uvek važi zabrana za korišćenje vode, da je poštuju.

Dodao je da će cisterne sa vodom od ujutru biti povučene iz Koteža i dela Borče, gde se ukida zabrana korišćenja vode za piće, i premeštene u Popovu baru i delove Borče gde je zabrana još na snazi.

#Goran Vesić

'