AKTUELNO

Najviša dnevna temperatura biće 16 stepeni.

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i još malo toplije, najniža temperatura biće od minus tri do osam, najviša od 10 do 16, dok će u Timočkoj Krajini biti tri stepena, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod .

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

U većini mesta sutra će biti suvo, samo ponegde se očekuje kratkotrajna slaba kiša. Vetar će sutra biti slab i umeren, u južnom Banatu povremeno jak, južni i jugoistocni.

U Beogradu će dan biti pretežno oblacno, uglavnom suvo i jos malo toplije, najniža temperatura biće osam, najvisa 16 stepeni, uz slab i umeren jugoistočni vetar.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

U narednih sedam dana u Srbiji će biti pretežno oblačno, mestimično se očekuje kiša, a u planinskim predelima sneg. U utorak posle podne i u sredu sneg i u nižim predelima.

Više padavina očekuje se od ponedeljka uveče do utorka uveče, dok će u četvrtak i petak biti uglavnom suvo. Do ponedeljka relativno toplo sa temperaturom iznad i znatno iznad prosecnih vrednosti, od utorka u osetnijem padu, a najviše dnevne vrednosti oko ili malo ispod prosečenih vrednosti.

Biometerološka prognoza

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno nepovoljno na većinu hronično obolelih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti astmatičari i srčani bolesnici. Poremećaj sna, malaksalost i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.

J. Stanković

#Dan

#Sunce

#Vreme

#Zima

'