AKTUELNO

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević potpisala je ugovore sa udruženjima koja realizuju projekte iz oblasti socijalne zaštite. Grad Beograd je po osnovu javnih konkursa, koje je raspisao ovaj sekretarijat, odabrao ukupno 30 projekata iz ove oblasti za 2019. godinu.

– Sekretarijat za socijalnu zaštitu, u cilju unapređenja položaja osetljivih grupa građana na teritoriji grada Beograda, pruža podršku udruženjima koja svojim projektima utiču na poboljšanje kvaliteta njihovog života iz oblasti socijalne zaštite. Na ovaj način doprinosi se i unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, boraca, vojnih invalida, unapređenju položaja i statusa romske populacije, interno raseljenih lica i izbeglica, ali se radi i na prevenciji nasilja u porodici i razvijanju principa rodne ravnopravnosti. Ukupna sredstva koja je Sekretarijat za socijalnu zaštitu dodelio udruženjima iz oblasti socijalne zaštite iznose oko 26 miliona dinara – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je navela da su ovi programi izabrani na osnovu javnih konkursa koje je raspisao Sekretarijat za socijalnu zaštitu, a koje će Grad Beograd finansijski podržati od jula 2019. godine do kraja decembra 2019. godine.

Foto: Beograd.rs

– Grad Beograd prepoznaje probleme sa kojima se suočavaju osetljive grupe građana i zato ćemo i u ovoj godini na još bolji i adekvatniji način odgovoriti na njihove potrebe tako što ćemo uvesti nove, razvijati i unapređivati postojeće usluge i servise, koji predstvljaju oblike najdirektnije pomoći i podrške ovoj kategoriji naših sugrađana – istakla je sekretarka Nataša Stanisavljević.

Biljana Bogdanović, zastupnica Udruženja „Obrenovački ženski centar”, rekla je da će se projekat „Udružene” realizovati u ovoj godini, u okviru kojeg će biti niz događaja u vezi sa programom sprečavanja porodičnog nasilja, trgovinom ljudima, a naročito sa radnom eksploatacijom. U programu su i samohrane majke, a u našem udruženju postoji i tradicija – izložba „Vredne žene Obrenovca”.

Foto: Beograd.rs

– Najveća pomoć i podrška dolazi od Sekretarijata za socijalnu zaštitu i da nema toga, verovatno da „Obrenovački ženski centar” ne bi postojao. Posle velike poplave 2014. godine izgubili smo prostorije, dokumentaciju – kao da nismo postojali, podigli smo se zahvaljujući Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, našim projektima, komisiji i naravno sekretarki Nataši Stanisavljević, koja je prepoznala šta želimo i sve vreme nas podržava – navela je Biljana Bogdanović.

Osnivač i predsednik Udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava školjka” Nadica Blažić kazala je da četvrtu godinu zaredom imaju veliku podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Foto: Beograd.rs

– U „Plavoj školjci” su biseri sa različitim invaliditetima i deca koja često iz unutrašnjosti dolaze i povremeno žive u Beogradu, ali u bolnici. Našim zajedničkim projektom „Beograd nije bolnica, Beograd je velika igraonica” deci pokazujemo lepšu stranu ovog grada, van bolničkog prostora – pojasnila je Blažićeva.

Enes Ljajić iz Udruženja „Centar evropskih vrednosti za implmentaciju i toleranciju” zahvalio je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu na dobrim partnerskim odnosima.

– Ovo je drugi projekat koji radimo zajedno i imamo velike rezultate – naglasio je Ljajić.

#Socijalna pomoć

#nataša stanisavljević

'