AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se danas, kao i juče očekuje veoma toplo vreme u Srbiji, sa najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 39 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će danas vreme biti sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren zapadni i severozapadni vetar.

Večeras i tokom noći se na severu i zapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura bile od 15 do 23 stepena, a najviša dnevna od 34 do 39 stepeni.

I u Beogradu će danas vreme biti sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 23 stepena, a najviša dnevna oko 36 stepeni.

Tokom noći u pojedinim delovima grada moguć je kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Do petka i veći deo dana u subotu vreme u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, sa ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

U subotu od popodneva se očekuje naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, uz manji pad temperature najpre na severu i zapadu Srbije, a od nedelje se i u ostalim krajevima očekuje nestabilno vreme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

#Beograd

#Srbija

#Temperatura

'