AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je danas u Starom dvoru đake generacije osnovnih i srednjih škola u glavnom gradu i uručio im laptop računare, tablete i knjige.

Događaju su prisustvovali i pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vesna Nedeljković, član Gradskog veća Slobodan Šolević, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, podsekretar ovog sekretarijata Igor Raičević, predsednici gradskih opština, direktori osnovnih i srednjih škola i roditelji nagrađenih učenika.

Radojičić je naglasio da je dodela priznanja najboljim đacima jedan od najlepših događaja u Starom dvoru.

- I ove godine sam imao sreću, privilegiju i čast da najboljoj deci, zajedno sa sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom dodelim nagrade za ovu godinu. Nagrade je primilo 197 dece iz osnovnih škola i 87 dece iz srednjih škola. Radujem se da imamo takvu decu, nastavnike i roditelje i što smo svi zajedno mogli da proslavimo njihov uspeh - kazao je Radojičić.

Foto: Beoinfo

On je istakao da je za naš grad i zemlju veoma važno da imamo ovako uspešnu decu ali da je to dobra prilika da se pošalke poruka da nam je njihov uspeh važan i da ćemo u njih ulagati.

- Pokloni kojim smo ih nagradili su mali doprinos da znaju da cenimo njihov uspeh. Inače, iz budžeta Grada Beograda ove godine opredeljeno je 190 miliona evra za obrazovanje i dečju zaštitu, što je duplo više nego 2012. godine. Ovaj novac ulažemo u kapitalne projekte poput škole u Leštanima čija je izgradnja u toku a za koju su Grad Beograd i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima uložili oko četiri miliona evra - rekao je Radojčić.

Grad je, kazao je, obezbedio i 190 stipendija za ovu školsku godinu za najbolje srednjoškolce i studente u vrednosti od 20 miliona dinara.

- Važno je da Grad Beograd pošalje dobru poruku da je spreman da podrži najbolje đake i da želi da očuva sistem vrednosti koji ih je doveo do velikog uspeha - kazao je Radojičić.

Foto: Beoinfo

Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vesna Nedeljković istakla je da da joj je bila čast da danas, na poziv gradskih vlasti pozdravi najbolje đake beogradskih škola.

- Privilegija je živeti u Beogradu, koji brine o svojim školama i đacima. Biti đak generacije znači da ste vredno učili, osvajali nagrade na takmičenjima ali najvažnije od svega znači da ste bili dobri drugari i dobri mladi ljudi. Želim vam da ostanete i dalje uspešni, nadasve dobri i da imate sreće u profesionalnom i ličnom životu - rekla je Nedeljković, saopšteno je iz Gradske uprave.

#Zoran Radojičić

'