AKTUELNO

On je najavio da će ovakihv akcija biti tokom celog leta.

Naređena je kontrola svih autobusa koji su uključeni u gradski saobraćaj u Beogradu kako bi se utvrdilo da li imaje klimu i da li je ona u funkciji, piše Kurir.

Inspektori su trenutno na terenu. Svi  prevoznici koji nemaju ispravnu klimu biće kažnjeni po 2.000.000 dinara po autobusu. Oni će takođe morati da imaju zamensko vozilo koje će uključiti u saobraćaj.

Gradski sekretar za saobraćaj Jovica Vasiljević potvrdio je ovu vest.

- Po nalogu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, krenuli smo u kontrolu svih autobusa koji su javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu i naši inspektori proveravaju da li oni imaju ispravne klime koje su u funkciji. U skladu sa ugovorom koji je Grad Beograd potpisao sa prevoznicima u javnom linijskom prevozu putnika, predviđena je obaveza da svako vozilo ima klimu koja se koristi. Takođe, ako je neka od klima nesipravna, prevoznici su ugovorom obavezni da imaju zamensko vozilo koje će uključiti u saobraćaj. Za svaki autobus koji ne bude imao uključenu klimu, prevoznici će biti sankcionisani sa dva miliona dinara!

Za ovih nekoliko dana za kojih smo sprovodili kontrole, nađeno je 90 vozača koji nisu nosili uniforme i 20 autobusa bez klime. Grad korektno isplaćuje svoje obaveze prema privatnim prevoznicima i očekujemo i od njih partnerski odnos.

Akcija će trajati tokom celog leta, jer nam je najvažnija sigurnost, bezbednost i komfor građana. Nećemo dozvoliti da se neko na ovim vrućinama vozi bez klime ili zimi smrzava bez grejanaj! U planu je nabavka 244 autobusa do septembra meseca, a kasnije još 100 zglobnih autobusa. Gospodin Vesić je već danas zahtevao izveštaj o našim kontrolama, jer se Grad trudi da preduzme sve aktivnosti i mere da unapredi javni linijski prevoz u celini. Očekujemo da će gradski prevoz uskoro biti sve bolje i bolji - kaže gradski sekretar za saobraćaj Jovica Vasiljević.

#Beograd

#GSP

'