AKTUELNO

Obilna kiša već pada u Beogradu.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) saopštio je da su večeras, prema najavama meteorologa, na širem području zemlje mogući pljuskovi s grmljavinom koji će ponegde biti obilniji I uz pojavu grada, i zato savetuje vozačima da u tom slučaju zaustave vozilo na prvom parkingu ili bezbednom mestu.

AMSS navodi i da se na putevima van većih gradova saobraćaj odvija umerenim intenziteom, bez prekida, ali je oprez potreban ne samo zbog nevremena nego i na onim deonicama na kojima su radovi u toku.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnoj stanici Doljevac, u smeru ka Nišu, zadržavanje je 15 minuta, dok na ostalim naplatnim stanicama na auto-putevima u nema zadržavanja.

Ni na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji, kako je saopštila Uprava granične policije, nema zadržavanja, dok na izlazu iz zemlje teretna vozila čekaju na Horgošu dva sata, a na Batrovcima i kod Sremske Rače 60 minuta.

AMSS podseća da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, i tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na graničnim prelazima u Srbiji.

#AMSS

'