AKTUELNO

Beograđani, danas nigde ne krećite bez kišobrana, a budite spremni i na prave vremenske nepogode, kaže se u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Republički hidrometerološki zavod izdao je upozorenje, za danas i sutra, na jake pljuskove, grmljavinu i lokalnu pojavu grada, u severnim i zapadnim delovima zemlje, kao i na teritoriji grada Beograda.

Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, danas i sutra, nas očekuje nestabilno vreme sa lokalnom pojavom pljuskova i grmljavinom, koje će danas biti intenzivnije u severnim i zapadnim delovima zemlje, kao i na teritoriji grada Beograda.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Na teritoriji Beograda danas je na snazi narandžasti meteoalarm što znači "da je vreme opasno, da su prognozirane opasne vremenske pojave i to takvog intenziteta da mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i da budu opasne po ljude i životinje".

Foto: RHMZ

U Beogradu je u 10.00 časova izmerena temperatura od 24 stepena, ali je zbog izuzetno velike vlažnosti, od čak 83 odsto, utisak kao da je napolju mnogo toplije, odnosno 32 stepena.

Za sutra, RHMZ predviđa intenzivnije pljuskove i grmljavinu u centralnim i južnim krajevima zemlje, gde se očekuju i vremenske nepogode, u okviru kojih 20 do 30 litara kiše u kratkom vremenskom periodu, grad i olujni vetar.

Zbog najavljenih nepogoda RHMZ je za danas izdao narandžasti meteoalarm za severne i zapadne delove Srbije, odnosno za Bačku, Banat, Srem, Beograd i Zapadnu Srbiju, a u ostatku zemlje, za koji je danas izdat žuti meteolarm, u utorak će takođe biti narandžasti.

Pročitajte još: ONA JE MAJKA HEROJ! Krvavim radom u nadnicama želi da napravi DOM ZA SVOJE ČETVORO DECE! Uz pomoć dobrih ljudi ova želja može postati stvarnost!

#RHMZ

#Vremenska prognoza

'