AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas kampanju „Beograd grad 2030”, koju će se voditi pod sloganom "Beograd – grad jednakih šansi za sve".

Vesić je učestvovao na konferenciji "Saradnjom do održivog razvoja – Agenda 2030" u hotelu "Zira", gde je poručio da Beograd stavlja u svoje prioritete žene, decu, osobe sa invaliditetom, starije i pripadnike osetljivih grupa.

Govoreći o podršci starijim građanima, Vesić je istakao da je veoma važno da se obrati više pažnje na problem nasilja nad starima, saopštio je Beoinfo.

- Mislim da se ne obraća dovoljno pažnje na ovaj problem i da to nije tabu tema i ne sme da bude, već postoji potreba da se napravi nacionalna strategija kako da se zaštite stariji sugrađani - rekao je Vesić.

Dodao je i da se radi i na edukaciji profesora koji se susreću sa decom koja trpe nasilje u  porodici.

Foto: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Vesić je podsetio da prema indeksu održivog razvoja za 2018. godinu, Srbija zauzima četrdesetu poziciju sa 71,2 poena, od ukupno 156 rangiranih zemalja, nalazimo se u prvoj četvrtini, i dodao da se nećemo time zadovoljiti.

- Želimo da uključivanjem Grada Beograda ubrzanim koracima značajno popravimo svoju poziciju i da se nađemo među najboljima i doprinesemo ispunjavanju Agende 2030 u čitavoj Srbiji - rekao je Vesić na konferenciji, koju su organizovali Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Sekretarijat za socijalnu zaštitu, Stalna konferencija gradova i opština i SoRi.

#Beograd

#Goran Vesić

#kampanja

'