AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da je za njega velika čast što je ove godine domaćin slave Beograda - Spasovdana.

- Neophodno je da čuvamo tradiciju, a slava je divan momenat koji govori tome u prilog. Spasovdan kao slavu Beograda 1403. godine ustanovio je despot Stefan Lazarević i od tada je slavimo sa prekidima. Od 1992. godine, od kada su i građani Srbije počeli intenzivnije da slave slavu, tako je i grad Beograd slavi – rekao je Radojičić u Novom jutru TV Pink.

Kako dodaje, ako želite blagostanje u porodici, napredak, svi vrlo pažljivo spremaju i neguju slavu, a takav značaj ima i slava grada.

- Ako želimo dobrobit, ako želimo boljitak, napredak gradu, slava nam je važna – kaže Radojičić.

Foto: TvPink Printscreen

On je dodao da će sutra, u devet sati početi liturgija u Vaznesenjskoj crkvi, a litija u 11 sati i 30 minuta.

- Litija kreće od Vaznesenjske crkve, preko ulice Kralja Milana, do Terazijske česme, pa do Saborne crkve i nazad. U tom delu će saobraćaj biti redukovan. Sa jedne strane, molimo za strpljenje, a sa druge strane pozivamo sve građane koji iskreno veruju i koji žele dobro Beogradu da budu sa nama – kazao je Radojičić.

Govoreći o 127 bilborda koji su postavljeni širom grada, a u okviru projekta Slava Beogradu – Slava Srbiji, gradonačelnik Beograda rekao je da bilbordi služe da skrenu pažnju na tradiciju i da je ona potrebna radi boljeg života.

#Zoran Radojičić

'