AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je za TV Pink da odluka o oštrijoj kazni za parkiranje od danas zvanično stupa na snagu.

- Danas su stupile na snagu odluke kojim su uvećane kazne za bahate vozače, za one vozače koji prave haos u javnom prevozu. To su vozači koji parkiraju na tramvajskim šinama, koji parkiraju na pešačkim prelazima, parkovima i koji ulaze kolima u pešačke zone – rekao je Vesić i dodao:

To su četiri slučaja za koje su drastično povećane kazne sa 5.000 na 25.000 dinara.

Vesić kaže da se na ovaj način uvodi red u grad.

- Mi smo vlast koja uvodi red i poštuje prava građana. Na taj način ćemo dodatno zaštititi sve građane jer niko nije dužan da trpi bahato parkiranje – naveo je Vesić.

On dodaje da se dešava da ljudi stanu u žutoj trci i zakrče celu ulicu.

Vesić kaže da ako se desi da pauk odnese automobil sa zelene površine onda se plaća i kazna parkiranje i kazna za odnošenje automobila.

- Nadam se da će mnogi koji su ovo radili nakon uvođenja ovih kazni shvatiti da parkiranje mora da se vrši na mestima koja su za to predviđena. Imate slučajeve da majke sa kolicima ne mogu da prođu jer su zauzeli ceo trotoar – naglašava Vesić i dodaje da je siguran da je ovo još jedan korak ka uvođenju reda u grad.

#Goran Vesić

#Parking

'