AKTUELNO

Tradicionalna manifestacija, koju je otvorio gradonačelnik Siniša Mali, održana je u Svetogorskoj ulici.

Tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca" koja ima humanitarni karakter održana je danas u više gradskih opština.

- Kao i svake godine, Ulica otvorenog srca ima humanitarni karakter. Ove godine, kroz kupovinu čestitki i razglednica, želimo da skupimo novac za obnovu Prihvatilišta za decu sa ulice grada Beograda koji od 1998. godine nemaju adekvatan prostor gde borave - rekao je Mali.

Kako je dodao, za tu decu je nađen novi prostor na čijoj će obnovi i sređivanju radovi početi u narednih nekoliko dana, a svaki dinar koji bude skupljen biće iskorišćen kako bi taj prostor bio lepši i bolji za njih.

Foto: TANJUG

"Ulica otvorenog srca" održana je i u Zemunu, a prikupljena sredstva biće donirana Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić". Slična manifestacija, malo drugačijeg naziva, organizovana je u Obrenovcu.

Veliki broj Obrenovčana posetilo je manifestaciju "Obrenovac - grad otvorenog srca", koju je Opština Obrenovac po šesti put organizovala po ugledu na tradicionalnu beogradsku akciju "Ulica otvorenog srca".

Ulica otvorenog srca, koja se, prvi put ove godine, ne održava samo u Svetogorskoj, već i u Skadarskoj ulici, nastala je pre 45 godina u "Srpskoj kafani" kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i 1. januara služili goste.

Autor: M. Petković

'