AKTUELNO

Sve komunalne službe u Beogradu su pripravne, nema razloga za paniku i na osnovu informacija sa terena u ovom trenutku nemamo većih problema, rekao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na sednici Štaba za vanredne situacije.

On je nakon sednice Štaba, čiji je i komandat, novinarima u skupštini garda izjavio da je povećana aktivnost i angažovanje svih službi u poslednja 24 sata i najavio da će tako i ostati jer se glavne padavine očekuju do srede u popodnevnim satima.

- Sve komunalne službe i subjekti koji učestvuju u prevenciji i reagovanju u slučaju poplava u Beogradu su dale izveštaje, kao i predsednici opština. Na osnovu tih informacija došli smo do zaključka da su sve službe spremne i da u ovom trenutku nemamo većih problema - prenosi gradska uprava Radojičićevu ocenu stanja.

Upozoreno je da se problemi se javljaju u nižim delovima grada, ali i u onim delovima gde je kanalizacioni sistem takav da zbog neplanskih priključaka ne može u ovom trenutku da prihvati veću količinu vode.

- U tim delovima grada radi se na rešavanju problema u ovom trenutku, ali i dugoročnije - rekao je Radojičić.

On je poručio da svi građani koji budu imali probleme tog tipa mogu da se jave "Beokom servisu", a nadležne službe će reagovati što je pre moguće, navedeno je u saopštenju.

#Beograd

#Kiša

#Zoran Radojičić

'