AKTUELNO

Beogradske komunalne službe i javna preduzeća spremna su za najavljene ekstremne vremenske uslove, rekao je u izjavi za Tanjug gradonačelnik Beograd Zoran Radojičić.

- U ovom trenutku glavna poruka je da nema ni najmanje razloga za paniku, da ne očekujemo nikakve veće probleme, ni približno kao što su bili 2014. godine, da je grad spreman i da ćemo reagovati u svakom trenutku, u zavisnosti od situacije, kako bude bilo potrebno - rekao je gradonačelnik i potvrdio da su beogradska preduzeća i komunalne službe u povećanom stepenu aktivnosti i u 24-oro časovnim dežurstvima.

Prema sadašnjim podacima do petka se očekuje 60 litara padavina po metru kvadratnom a Radojičić kaže da je prognozirano da će glavne padavine biti između utorka i srede a dotok vode iz regiona u četvrtak.

- Sve komunalne službe i preduzeća su dobila instrukcije i dogovaramo se sa njima a sutra u toku dana ćemo imati sastanak štaba na kome ćemo razgovarati sa predsednicima opština, sa ljudima iz komunalnih službi i preduzeća o trenutnom stanju, i kako ćemo dalje da postupamo - rekao je Radojičić.

Tokom pojačanih padavina neki minimalni problemi se mogu očekivati u najnižim delovima gde su ranije i bili, rekao je gradonačelnik i precizirao da su da su to mesta gde komunalna i kanalizaciona mreža nije pripremljena zbog neplanske i divlje gradnje, ali te probleme rešavamo.

- Nema razloga za paniku, nema razloga za veliku brigu - ali kao ozbiljno rukovodstvo, kao ozbiljan grad zajedno sa građanima smo spremni da reagujemo i u težim situacijama ali verujem i nadam se da ih neće biti - rekao je on.

Gradonačelnik Beograda pozvao je građane na saradnju kako bi se na vreme uklonili materijali sa mesta gde bi mogli da budu prepreke evakuaciji vode kao i da gde bude problema da komuniciramo i rešavamo.

#Nevreme

#Zoran Radojičić

'