AKTUELNO

Očekuje nas još jedan tmuran i leden dan.

Ovog jutra sugrađani koji moraju da izađu, trebalo bi da budu oprezni jer na trotoarima i ulicama i dalje ima leda. Juče je za samo dva sata, od 7 do 9 ujutro palo čak 70 ljudi na poledici. Portparol Hitne pomoći Nada Macura je rekla da su se telefonske linije usijale od poziva građana koji su se povredili prilikom pada na ledu.

Ona savetuje pešake da obuju nepromočivu obuću koja se ne kliza, da hodaju polako i da posebno oprezni kada prelaze ulicu jer se linije na pešačkom prelazu izuzetno klizave. Starije osobe i hronični bolesnici ne bi trebalo da izlaze u ranim jutarnjim i večernjim satima.

I vozači treba da budu oprezniji danas jer na pojedinim putevima ima poledice i magle koja smanjuje vidljivost. U Srbiji će i danas biti hladno i maglovito, najviša dnevna temperatura od - 4 do 0 stepeni, a ponegde je moguće i provejavanje slabog snega.

Foto: Printscreen Youtube

Ako ste u glavnom gradu u večernjim časovima, pokušajte da izbegnete ulice oko Hale Aleksandar Nikolić jer od 19 časova košarkaši Crvene zvezde igraju utakmicu Evro lige protiv grčkog Patanitaikosa. Pred početak i posle utakmice saobraćaj u tom delu grada očekuje se da bude usporen.

Foto: Pixabay.com

Ako krećete na put, obavezno morate imati zimske gume, a ako idete u planinske predele i lance. Savet je da na put automobilom obavezno krenete sa punim rezervoarom, da imate deblju sveću i baterijsku lampu, jer zbog ekstremno hladnog vremena i snega u slučaju zastoja ili neprohodnog puta ovih nekoiliko stvari vam mogu čak i život spasiti.

Ljubitelji bioskopa večeras mogu da pogledaju indijske filmove u Domu kulture Studentski grad u okviru festivala indijskog filma, a za one koji vole pozorište mogu da pogledaju predstavu Metamorfoze u JDP-u, sa Nebojšom Glogovcem i Nikolom Đuričkom u glavnim ulogama.

Foto: Printscreen Youtube

Ako ste u toplom domovima, uveče obavezno pogledajte na TV Pink od 21:15 emisiju "Ja imam talenat" i izaberite svog favorita. U Beogradu je prema poslednjim merenjima minus 4 stepena Celzijusa.

#Nada Macura

#Poledica

#Saobraćaj

#Vreme

'