AKTUELNO

Borac za ljudsaka prava i direktor NVO "Sigurna pozicija" ocenjuje da je odluka premijerke Ane Brnabić i ministra Zlatibora Lončara da imenuje prof. dr danicu Grujičić od izuzetnog nacionalnog značaja za zdravlje nacije.

Borac za ljudsaka prava i direktor NVO "Sigurna pozicija" Dejan Nestorović ocenio je izuzetnim izbor čuvene profesorke dr Danice Grujičić za direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) na na današnjoj sednici Vlade.

- Čuvena doktorka Dana pokazala je da je najjači stručnjak u toj oblasti kojeg Srbija ima, a njena humanost i požrtvovanost su primer koji bi trebalo da slede svi mladi zdravstveni radnici Srbije i regiona - navodi Nestorović.

Ističe da je doktorka Grujičić izuzetan čovek maksimalno posvećen poslu.

- Njena angažovanost je od izuzetnog značaja na uvođenju novih tehnologija u lečenje obolelih od karcinoma, malignih tumora mozga, metastaza. Na inicijativu dr Dane država je kupila gama i sajber nož za KCS - podseća on.

Ocenjuje da je odluka premijerke Ane Brnabić i ministra Zlatibora Lončara da imenuje prof. dr danicu Grujičić od izuzetnog nacionalnog značaja za zdravlje nacije.

- Takođe, moram pohvaliti i doprinos inicijativi gospodina Lončara da se plate medicinskih radnika povećaju. Medicinske sestre su žila kucavica zdravsvenog sistema u Srbiji - istakao je Dejan Nestorović i dodao:

- Migracije medicinskih radnika su u celom svetu, i to nije ništa čudno kako se želi predstaviti. Nemačke medicinske sestre migriraju u Emirate, u specijalizovane nemačke bolnice u Dubaju, pa čak i u Tunis, a naše sestre sa mađarskim zdravstvenim radnicima u nemačke bolnice, to je normalan proces razmene. Ipak, siguran sam da će država napraviti još bolji standard da mladi zdravstveni radnici sve više ostaju u našim kliničkim centrima i bolnicama - istakao je Nestorović za Pink.rs.

#Dejan Nestorović

'