AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika zahvalio je predstavnicima toplana što su našli rešenje za ovu situaciju jer je, kako kaže, veoma hladno i nema razloga da se ne greje.

U Beogradu su danas počele tehničke probe grejanja, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je pokrenut postupak da se promeni gradska odluka kako bi ubuduće gradski sekretar za energetiku mogao samostalno da donese odluku da se grejanje uključi kada su temperature ispod 10 stepeni.

Vesić je objasnio da tehničke probe grejanja suštinski znače da su toplane počele da greju, ali da se nazivaju probama, jer prema gradskoj odluci grejanje traje do 15. aprila, odnosno 3. maja, ukoliko su temperature ispod 12 stepeni.

- Odlučili su da krenu u tehničke tople probe kako bi se radijatori zagrejali i to je bio način da se reši problem, a da se pritom ispoštuje gradska odluka - rekao je Vesić novinarima.

Dodaje da ga je direktor Toplane informisao da je pokrenuo postupak da se promeni ta gradska odluka jer je, kaže Vesić, ona doneta kada je klima bila očigledno drugačijna.

- Sada ćemo je izmeniti tako da će gradski sekretar za energetiku moći u slučajevima kada su temperature ispod 10 stepeni da donese samostalno odluku da se uključi grejanje kako se ne bi dešavale ovakve situacije - kazao je zamenik gradonačelnika.

Zahvalio je predstavnicima toplana što su našli rešenje za ovu situaciju jer je, kako kaže, veoma hladno i nema razloga da se ne greje.

- Ali, moramo razumeti i da ljudi iz toplana moraju da poštuju propise - navodi Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

#Grejanje

'