AKTUELNO

Turnirom u viteškim borbama u grupi 5 na 5 počelo je Svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjovekovnim borbama „BITKA NACIJA, koje je u Smederevskoj tvrđavi okupilo 2000 učesnika iz više od 40 zemalja.

Ovaj veliki međunarodni festival srednjovekovne kulture, koji ove godine obeležava desetogodišnjicu od osnivanja, otvorili su Edouard Eme, predsednik Međunarodne asocijacije istorijskih srednjovekovnih borbi i Vladimir Blagojević, direktor „Just Out“ festivala, koji su pozdravili posetioce i zahvalili im se na poverenju koje su ukazali brojnom posetom.

Foto: Promo.

Turnirski program obuhvata takmičenja u tri arene, gde će publika moći da vidi spektakularna masovna takmičenja i “BOHURT” bitku 150 na 150 koja će prvi put biti viđena upravo na ovogodišnjem festivalu koji se održava u našoj zemlji.

Foto: Promo.

Manifestaciju će obeležiti i prateći program, kao što su srednjovekovni sajam na kome će moći da se vide i kupe suveniri, dečiji turnir u streličarstvu, radionice za roditelje i decu, i druge aktivnosti. Posetioci će moći da uživaju u muzičkim nastupima u okviru tvrđave, ali i na gradskom trgu, gde će u večernjim satima biti upriličeni koncerti rok muzike.

Foto: Promo.

Završni dan prvenstva biće posvećen velikoj „BOHURT“ borbi sa po 150 članova tima i dodeli nagrada za učesnike koji se budu istakli svojim umećem u disciplinama srednjovekovnih borbi.

Foto: Promo.

Svetsko prvenstvo „Bitka nacija“ ima sportski, turistički, ali i istorijski i zabavni značaj zbog čega se razlikuje u odnosu na mnoge manifestacije koje se održavaju širom Srbije, a ove godine naša zemlja je domaćin. Zahvaljujući tome, narednih par dana Smederevo će opet biti prestonica srednjovekovnih borbi, gde se vraćaju vitezovi.

Foto: Promo.

#Smederevo

'