AKTUELNO

U većem delu zemlje zadržaće se suvo vreme.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se očekuje oblačno i hladno vreme, ponegde sa slabim snegom, a na severu i zapadu maglovito.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od minus 12 do minus pet, a najviša dnavna od minus pet do jedan stepen.

Foto: RHMZ

U Beogradu ujutru umeren mraz i magla. Tokom dana oblačno i hladno, uz provejavanje slabog snega. Jutarnja temperatura od minus devet do minus sedam, maksimalna dnevna oko minus tri stepena.

Vreme narednih dana

U Srbiji će se do ponedeljka zadržati veoma hladno vreme. Temperatura će se kretati od minus 12 do minus pet stepeni, u petak i subotu i oko minus 15 stepeni, najviše dnevne temperature biće oko nule.

U jutarnjim časovima moguća je pojava mestimične magle, a u petak i subotu očekuje se jak mraz. U četvrtak će ponegde provejavati slab sneg, zatim suvo, u nižim predelima uz duže zadržavanje magle.

Biometeorološka prognoza

Zadržava se period sa relativno nepovoljnim biometeorološkim uticajem na cerebrovaskularne bolesnike i osobe sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, promene raspoloženja i poremećaj sna.

I. P.

#Prognoza

#RHMZ

#Sneg

#Temperatura

#Vreme

'