AKTUELNO

Ove mere su uvedene po preporuci Opštinskog štaba za vanredne situacije.

U Bosilegradu je na već postojeći sneg koji se nije otopio od početka januara, palo još okopola metra snega, te je u ovoj opštini proglašena vanredna situacija, izjavio je predsednik Opštine Vladimir Zaharijev.

On je medijima rekao da je vanredna situacija proglašena zbog snežnih padavina koje su dodatno otežale kretanje po putevima u brdsko-planinskom delu opštine, a na snagu je stupila u ponedeljak.

- Još jedan snežni talas nismo mogli da preguramo bez uvođenja vanrednog stanja. U brdima visina snežnog pokrivača iznosi i do jednog i po metara. Na čišćenju puteva od snega bez prestanka rade sve opštinske mašine a angažovano je i šest privatnika koji imaju svoju mehanizaciju koja se može koristiti za čišćenje puteva - naveo je Zaharijev.

Istakao je da u najudaljenijim selima od početka januara kada je sneg zavejao jug Srbije lekari pacijente posećuju koristeći isključivo motorne sanke.

- Radimo sve što možemo da oslobodimo puteve da ljudi mogu da se kreću kolima, ali u međuvremenu i lekari idu do pacijenata na sankama kada je to potrebno, a na sankama prevozimo i hranu i sve što je potrebno kada nas građani koji su zavejani pozovu - rekao je predsednik Opštine.

I. P.

#Bosilegrad

#Sneg

#vanredno stanje

#Čišćenje

'