AKTUELNO

U Beogradu i svim većim gradovima Srbije uz pesmu, petarde i vatromet građani Srbije dočekali su Novu 2016. godinu.

Beograđani i turisti, kojih u srpskoj prestonici ove godine ima u velikom broju, dočekali su Novu godinu u restoranima i klubovima, a najviše ljudi okupilo se ispred Doma Narodne Skupštine, gde su ih zabavljali Tropiko bend, Stiven Sigal, a u Novu godinu, na temperaturi ispod nule, Beograđani su ušli sa Lepom Brenom.

Tradicionalni doček Nove godine na novosadskom Trgu slobode ove godine je obeležen nastupom rokenrol bendova, a zvezde večeri bili su domaći "Love hunters" i Van Gog. Uz Van Gog i veličanstven vatromen Novosađani su ušli u Novu 2016. godinu, a tačno u ponoć na binu je izašao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je u kratkom obraćanju sugrađanima poželelo srećnu Novu godinu.

-Novi Sad je evropska prestonica mladih, evropska prestonica kuilture, najlepši i najdraži grad. Želim vam svima ono sto želim i mojoj porodici- rekao je Vučević.

Najveći broj žitelja Novog sada Novu godinu je dočekao u svojim domovima, a bilo je i mnogih, koji su osim na Tgu slobode novogodišnju noć proveli u brojnim restoranima i kafićima, uz trubače i naravno tamburaše.

U Kosovskoj Mitrovici i drugim sredinama na Kosovu i Metohiji nije bilo organizovanog dočeka Nove godine pa je najveći broj Srba 2016. dočekao u krugu porodice i prijatelja.

Nova godina dočekana je u restoranima i kafićima u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Gračanici i drugim sredinama sa većinskim srpskim stanovništvom, a u ponoć ni ovoga puta nije izostala upotreba pirotehničkih sredstava.

Ceca pevala Kruševljanima

Više od 20.000 Kruševljana dočekalo je Novu 2016. godinu u izvanrednoj atmosferi uz folk divu Cecu Ražnatović na Trgu kosovskih junaka, koja im je prva uputila čestitku.

- Želim vam puno zdravlja , sreće i ljubavi u Novoj godini! Hvala mom prijatelju Bati Gašiću jer je insistirao da nastupim u Kruševcu- rekla je Ceca, čestitajući Novu godinu Kruševljanima, a potom zapevala "Poziv".

Na Zlatiboru su posetioce zabavljali Sergej Ćetković i trubači Radiše Vitezovića, a Hari Mata Hari će na ovoj planini nastupiti 1.januara.

U Priboju goste je zabavljao "Amikus bend" sa Mlađenom Tošovićem, dok je u Prijepolju na platou ispred Doma kulture, posle više godina, prvi put organizovan doček uz "Zvezde Granda" - Mirzu Selimovića i Vanju Mijatović.

U Lučanima, Ivanjici, Gornjem Milanovcu, Bajinoj Bašti i Sejnici nije bilo organizovanog dočeka, dok je u Čačku na Gradskom trgu u novogodišnjoj noći nastupio lokalni bend "Dan i noć".

Užice takođe nije organizovao doček, ali za svoje sugrađane rezervisao je nastup Željka Samardžića, koji će na Trgu partizana nastupiti 2. januara od 21 sat.

Skupština grada Jagodine organizovala je doček Nove godine na gradskom trgu, gde je pevala Nadica Ademov, dok su u Ćupriji nastupili domaći muzički sastavi i trubači Emira Kusturice i Aleksandar Gajić. Dolazak Nove godine u Jagodini i Ćupriji najaviio je raskošan vatromet.

Na trgu u Ćupriji, večeras će nastupiti grupa "Van Gog", a u blizini bine će raditi gradsko klizalište.

'