AKTUELNO

U GSP "Beograd" danas su potpisana dva ugovora o nabavci ukupno 244 nova autobusa, a zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića kaže da je to najveća nabavka autobusa u poslednjih nekoliko decenija u srpskoj prestonici.

Prvi je ugovor o isporuci 70 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa sa oznakom PROCITY 12 proizvođača "BMC" iz Turske, a drugi ugovor o isporuci 174 nova niskopodna solo autobusa gradskog tipa kompanije "Higer" iz Kine.

- Danas je veliki dan za GSP 'Beograd', veliki dan za javni prevoz u Beogradu. Danas smo potpisali dva ugovora na osnovu kojih će to preduzeće tokom ove godine, u narednih pet meseci, dobiti 244 nova autobusa. To je najveća pojedinačna nabavka autobusa koja se desila u poslednjih nekoliko decenija u Beogradu - rekao je Vesić.

Dodao je da je veoma srećan zbog nabavke i što je održao svoje obećanje da će ove godine GSP "Beograd" obnoviti svoj vozni park i dobiti 244 nova autobusa.

- Prilikom organizovanja ove nabavke insistirali smo da autobusi budu što pre u Beogradu s obzirom na stanje u kojem se nalazi gradski prevoz - istakao je Vesić.

Zbog toga je nabavka podeljena u dva dela, naveo je i pojasnio da će 70 autobusa turske kompanije "BMC" iz Izmira biti isporučeni u narednih 60 dana i da će stizati sukcesivno, dok je rok za isporuku 174 autobusa kineske kompanije "Higer" 160 dana.

- Oni će takođe stizati sukcesivno i nadamo se da ćemo do septembra imati većinu ovih autobusa na ulici što nam je bio cilj kako bi građanima pružili bolji kvalitet javnog prevoza - rekao je Vesić.

Vršilac dužnosti direktora GSP "Beograd" Radiša Momčilović je rekao da nabavka novih autobusa ima strateški značaj jer će se stvoriti uslovi da to preduzeće u narednom periodu ostvaruje znatno više kilometara u saobraćaju, odnosno znatno veći prihod od osnovne delatnosti, a to je javni gradski prevoz u Beogradu.

- GSP Beograd od 1. januara ima novi model ugovora sa osnivačem prema kome naš prihod isključivo zavisi od broja ostvarenih kilometara u saobraćaju - rekao je on.

Istakao je da će novim autobusima biti značajno poboljšan kvalitet prevozne usluge u gradu, te da će samim ti i korisnici javnog prevoza biti zadovoljniji.

Predsednik Izvršnog odbora lizing kuće "S-Leasing" Bojan Vračević je rekao da zadovoljstvo biti partner u projektima koji doprinose kvalitetu i poboljšanju kvaliteta života građana Beograda i cele Srbije.

- Ovo je sigurno jedan od takvih projekata. Čestitam Gradu Beogradu na novim autobusima i nadam se da ćemo imati prilike još da sarađujemo na zadovoljstvo građana - dodao je on.

Zamenik direktora Odeljenja za inostrano tržište kineske kompanije "Higer" Zhang Hui je rekao da je ta firma jedan od najvećih proizvođača autobusa u svetu i da ima 5.000 zaposlenih, te da je čast što su odabrani za nabavku autobusa za GSP "Beograd".

- Daćemo sve od sebe da obezbedimo najbolje moguće autobuse za građane Beograda - istakao je on.

#Beograd

#GSP Beograd

#Goran Vesić

'