AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda prof.dr Zoran Radojičić čestitao je pravoslavnim vernicima Vakršnje praznike u želji da im oni donesu radost, blagostanje i mir.

- Vaskrs nas podseća na vaznost prisutnosti hrišćanskih vrednosti ljubavi, vere i nade u našem svakodnevnom životu. Praznik nam šalje veru da se sve može obnoviti i nudi nam nadu za nove početke. Vaskršnji praznici nam poručuju koliko je bitno praštati i razumeti druge, jer bez toga ne možemo doći do sopstvenog mira i spokoja. Dragi Beograđani želim Vam da radost najvećeg hrišćanskog praznika podelite sa svojim najdražima u radosti i blagostanju. Neka duh Gospodnji ispuni vaš dom na ovaj sveti dan. Hristos Vaskrese! - rekao je gradonačelnik.

Foto: Privatna arhiva

Prvog čoveka Beograda Vaskrs asocira na porodična okupljanja i obeležavanje praznika poštovanjem tradicionalnih narodnih običaja, tako da će ga u nedelju proslaviti u krugu porodice ali i sa najmlađim Beograđanima.

- Praznik ćemo obeležiti na tradicionalan način, porodičnim okupljanjem koje nas raduje i podseća na period kada su deca bila mala, pa je lakše bilo uskladiti obaveze. Vaskršnje jutro posvetiću druženju sa decom bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj, jer znam koliko se naši najmlađi Beograđani raduju uskršnjim praznicima i da toplinu koju osete tokom praznika pamte čitavog života  – zaključio je Radojičić.

#Zoran Radojičić

'