AKTUELNO

Po želji porodice posmrtne ostatke Mirjane Marković, supruge Slobodana Miloševića, doneo je njihov prijatelj Slobodan Bulatović, a sahrana će biti sutra u 15 sati u Požarevcu.

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je jutros iz Rusije u Srbiju.

Po želji porodice urnu je doneo njihov prijatelj Slobodan Bulatović i ona se nalazi u porodičnoj kući Miloševića u Požarevcu.

Polaganje urne sa posmrtnim ostacima Mire Marković biće sutra u 15 sati, kada će urna biti položena ispod lipe u dvorištu gde počiva i njen suprug. Potom će sveštenstvo SPC Eparhije braničevske održati opelo.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Tanjug

Podsetimo, Mira Marković je preminula 14. aprila u 77. godini, nakon komplikacija izazvanih upalom pluća. Kremacija, kojoj su prisustvovali sin Marko Milošević, njegova ćerka Marija i najbliži prijatelji, održana je juče u Moskvi.

Kako smo ranije pisali, ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila je sprečena da prisustvuje poslednjem ispraćaju svoje majke jer ne poseduje potrebna lična dokumenta, zbog čega nije bila ni na sahrani svog oca 2006. godine.

Mira Marković bila je primorana da 2003. godine napusti Srbiju i azil potraži u Rusiji gde je poslednjih 16 godina živela sa sinom Markom.

Foto: Alfa Moskva/BK televizija

Bila je doktor sociologije i lider Jugoslovenske levice. Predavala je na PMF, kao i na Američko-franscuskom fakultetu za menadžement i Fakultetu za međunarodni menadžment u Beogradu. Bila je redovni član Ruske akademije društvenih nauka i gostujući profesor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov i počasni profesor Univerziteta Lomonosov u Moskvi. Objavila je više naučnih radova i na desetine knjiga koje su prevedene na 17 svetskih jezika.

Iza Mire Marković ostali su rukopisi knjiga na kojima je radila poslednje dve godine.

JECAJI I SUZE NA KOMEMORACIJI U SEDIŠTU NEKADAŠNJEG JULA

Foto: Kurir/Marina Lopičić

Komemoracija Mirjani Marković, udovici pokojnog predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića i liderki nekadašnjeg JUL-a, koja je prošle nedelje preminula u vojnoj bolnici u Moskvi, počela je danas u podne u zgradi bivše direkcije JUL, stranke koju je osnovala i vodila.

Foto: Kurir/Marina Lopičić

Na komemorativni skup došli su bivši partijski drugovi, saborci i poštovaoci Markovićeve, među kojim je bio i Nikola Šainović, bivši potpredsednikom Vlade SR Jugoslavije i premijer Srbije.

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan takođe je prisustvao komemoraciji koju je organizovalo udruženje Sloboda.

Foto: Kurir/Marina Lopičić

Foto: Kurir/Marina Lopičić

Pročitajte još: Sve oči na sahrani Mire Marković bile su uprte u misterioznu devojku: Marko Milošević prvi put pokazao svoju ćerku iz braka sa Ruskinjom? Da li je ona jedina Slobina unuka! (FOTO)

#Mira Marković

#Požarevac

#urna

'