AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ponovo je danas osudio pokušaje da se nasilno osujete radovi na Trgu Republike i istakao da su oni u interesu svih građana glavnog grada.

Kako prenosi Beoinfo, Vesić je povodom za danas najavljene nove blokade radova, tokom jutrošnjeg obilaska gradilišta na centralnom gradskom trgu rekao da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali da su radovi u interesu svih Beograđana i podsetio da svaki put kada se oni zaustavljaju, istovremeno se produžuje i rok završetka.

- Nažalost, postoje pojedinci, to jest kriminalne grupe koje predvodi predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, koji ometaju radove, napadaju radnike i rade nešto što se nikad nije radilo u svetu. Svojom destruktivnošću pokušavaju da vode nekakvu politiku. Primera radi, trenutno se uređuje centar Beča, i tamo postoje vlast i opozicija, ali nigde se ne napadaju radnici - rekao je Vesić.

On je pozvao sve građane Beograda da ne nasedaju na provokacije.

- Trg Republike biće na ponos svih Beograđana, kao i Karađorđeva, Savski trg i druge lokacije, jer mi uređujemo Beograd. Treba da svi usmerimo svu svoju energiju ka tome da ovaj grad bude lepši. U suprotnom, grad će tavoriti, a to je upravo politika onih koji žele da zaustave radove. Sve ono što mi danas radimo u Beogradu merilo je njihove nesposobnosti - zaključio je zamenik gradonačelnika Beograda.

#Goran Vesić

#Trg republike

'