AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić pozvao je danas građane da se i ovog aprila uključe u akciju i zajedno sa javnim ličnostima, gradskim funkcionerima, radnicima komunalnih i državnih preduzeća i predstvanicima udruženja daju doprinos u ulepšavanju i sređivanju prestonice.

- Po stupanju na dužnost gradonačelnika Beograda rekao sam da mi je cilj da za vreme mog mandata Beograd učinimo čistijim gradom - rekao je Radojičić povodom prolećne akcije čišćenja Beograda koja počinje na više lokacija u gradu.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, gradonačenik je rekao da akcija "Za lepši i čistiji Beograd" odgovara njegovoj viziji da Beograd bude Zeleni i Pametan grad, jer se ne možemo ići u tom smeru razvoja Beograda ako se ne reše problemi s prljavštinom i divljim deponijama.

- Zato pozivam građane da se pridruže i daju svoj doprinos lepoti i uređenju Beograda, jer na taj način pokazuju koliko vole svoj grad kao i da im je važno da žive u čistom okruženju -rekao je Radojičić.

On je podsetio da je Grad Beograd pre šest godina obnovio ovu akciju koja je tradicionalno u prvom mesecu proleća radovala Beograđane i činila ih ponosnima jer predstavlja mogućnost da ukažu na ekološke probleme, ali i urade nešto za svoj grad.

- Smatram da je ovo sjajna saradnja Grada Beograda i Republike Srbije, koja se sporovodi već šest godina za redom a koja ima za cilj ne samo da se tokom prolećnih i letnjih meseci rešimo smeća, već i razvijemo ekološku svest kod sugrađana koja će nam pomoći u trajnom rešenju ovog problema - rekao je Radojičić.

- Beograd je grad iz koga želimo da šaljemo lepe slike u svet. Ne smemo da dozvolimo da takve slike ruši smeće van kontejnera kao i divlje deponije - zaključio je beogradski gradonačelnik.

#Aleksandar Radojčić

'