AKTUELNO

Danas su u Novom Sadu obeležene dve decenije od NATO agresije nad Srbijom, strašnog zločina u kojem je poginulo 3500 hiljade ljudi, 10 hiljada je ranjeno i povređeno, a naša zemlja je razorena bombardovanjem.

Povodom obeležavanja 24. marta - Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju – potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, prisustvovao je, u kasarni „Jugovićevo“, komemorativnom skupu jedinica iz garnizona Novi Sad i položio venac na spomen obeležje nevino stradalima.

-Naša obeveza je da večno čuvamo pijetet na nevino stradale i da nikada ne zaboravimo sve strahote, koje su u toj agresiji učinjene građanima Srbije. Istoveremeno, na nama je da obnovimo našu zemlju, da vodimo odgovornu i mudru državnu politiku, koja će sačuvati stabilnost i mir, ali i da ojačavamo i osnažujemo Vojsku Republike Srbije kao stub njene odbrane - rekao je potpredsednik Milićević.

Gradonečelnik Miloš Vučević je naglasio da kulturom sećanja na 24. mart 1999, mi ne zakucavamo našu budućnost, nego idemo hrabro u nju, svesni da smo pretrpeli velike bolove i patnje.

Pukovnik Zoran Nasković, komandant Prve brigade kopnene vojske, naglasio je da je za jednu malu zemlju i brojčano mali narod - svaki život dragocen, te da zbog toga nikada ne smemo zaboraviti žrtve koje smo podneli i cenu slobode u kojoj danas živimo.

Na spomen obeležje stradalima vence su položile i delegacije Južno-bačkog upravnog okruga, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, ORVS-a Grada Novog Sada, SUBNOR-a Novi Sad, udruženja Ratnih veterana i Vojnih penzionera, kao i porodice poginulih pripadnika Vojske Srbije.

#Novi Sad

#bombardovanje

'