AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević položili su danas venac na spomen-obeležje posvećen Milici Rakić, povodom Dana sećanja na žrtve bombardovanja tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Vesić je istakao da ubistvo male Milice Rakić i druge dece oslikava bezumnost rata i težinu zločina koji je NATO počinio prema narodu Srbije u agresiji 1999. godine. On je podsetio da je u tom zločinu stradalo oko 2.500 ljudi, da je njih 6.000 je povređeno, dok je procenjena materijalna šteta prema našoj zemlji od 30 do 100 milijardi američkih dolara.

–Mi smo danas tu da vodimo politiku koja će obezbediti da se našoj zemlji više nikada ne desi da bude na meti bilo koga. Da imamo dovoljno snažnu i vojsku i policiju, koja će da odvrati bilo koga od namere i da pomisli da može da napadne našu zemlju. Mi smo na tom putu zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije – ukazao je Vesić.

On je zaključio da je naša zemlja okrenuta budućnosti, razvoju i boljoj perspektivi za našu decu, i poručio da nikada ne smemo da zaboravimo agresiju i žrtve koje su se desile tog proleća 1999. godine.

#Goran Vesić

#bombardovanje

'