AKTUELNO

Gosti Novog jutra prisetili su se NATO agresije nad Srbijom 1999. godine.

Načelnik centra za obaveštavanje 1999. Avram Izrael rekao je da su Beograđani okarakterisali njegov glas kao "dobar glas u zlo doba".

-Centar za obaveštavanje je posatao „ukućanin“ svakog Beograđanina to je bila jedna tekovina, da građani znaju ono što se dešava. Shvatili smo potrebu da Beograd obaveštavamo, da im kažemo da smo tu sa njima, da kažemo ono što se desilo i da damo ljudima uputstvo - istakao je Avram Izrael.

Kako kaže,  ljudi su to prepoznali i to je, ocenjuje, istorijska i civilizacijska tekovina u savremenom ratu.

General-major u penziji Branko Bilbija kaže da je pretnja bila ogromna i dodaje da je teško naporaviti bilo kakvo poređenje i reći nešto o odnosu snaga, jer je to bilo nemerljivo.

Foto: TvPink Printscreen

-Tolika organizovana snaga i sila je napravljena i sklopljena i organizovana puštena na napad na jednu malu zemlju sa jednim ishodom - potpuno je poraziti politički i ekonomski Srbijui zauzeti teritoriju. Takva organizacija koja se dugo pripremala, kada imate čime da se branite onda imate izlaz u ovoj situacijui sem pružanja otpora nije bilo, predaja nije bila moguća - kaže on.

General-major u penziji Vidosav Kovačević ocenio je da je tokom 1999. godine i NATO agresije moglo da se vidi jedinstvo države, rukovodstva i naroda.

Foto: TvPink Printscreen

Kako još napominje proglašavanje ratnog stanja za vojnike nešto posebno, jer to otvara mnogo prostora.

Šta su još gosti govorili na ovu temu pogledajte u videu ispod:

#Beograd

#Srbija

#bombardovanje

'