AKTUELNO

Pokrajinska vlada obezbedila je velika finansijska sredstva za razvoj Grada Novog Sada, istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici, koji će, kako je najavljeno, biti završen do leta.

Ova investicija vredna je više od 90 miliona dinara a zajednički je finansiraju Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Grad Novi Sad uz pomoć Pokrajinske vlade brzo menja svoj izgled. U toku su radovi i na izgradnji parka u Sremskoj Kamenici, centralne kuhinje za PU „Radosno detinjstvo“, priprema se rekonstrukcija ulice Marka Miljanova, a radovi na izgradnji Naučno-tehnološkog parka i Radio-televizije Vojvodine privode se kraju - istakao je Mirović.

On je podsetio da su u toku pripreme i za rekonstrukcije više klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine, stare zgrade radija i studija M, koji će, kako je najavio, biti pretvoren u interaktivni muzej 20. veka.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Mirović najavio je, da je u toku i priprema za izgradnju nove zgrade Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu.

Zahvalni smo predsedniku Pokrajinske Vlade Igoru Miroviću za podršku na projektima u Gradu Novom Sadu, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, i dodao "Ovde ćemo za tri meseca imati modernu saobraćajnicu kakvu Novi Sad zaslužuje. Nastavićemo da investiramo u svim delovima Novog Sada."

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Osim kružnog toka, gradiće se, kako je najavljeno, i biciklističke i pešačke staze, kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju na toj lokaciji.

Ova raskrsnica, važna je zbog velikog broja pacijenata koji svakodnevno gravitiraju prema sva tri Instituta u Sremskoj Kamenici.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

#Igor Mirović

#Miloš Vučevič

'