AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić organizovao je danas prijem za radnice Gradske uprave povodom Dana žena i tom prilikom uručio im poklone.

Vesić je damama poklonio ruže, kolače i po dve karte za pozorište, a po dve karte dobile su i pripadnice lepšeg pola koje voze tramvaje i autobuse u Gradskom saobraćajnom preduzeću koje, kako je rekao, rade muški posao.

Dodao je da su 40 odsto vozača tramvaja u Beogradu upravo žene, dok ih je u Gradskoj upravi 67 odsto.

- Na ovaj način sam želeo da im poželim srećan praznik i kažem da smo im zahvalni za sve što rade u Upravi grada, a one zaista nose posao - rekao je zamenik gradonačelnika.

Foto: Grad Beograd

Naveo je da i na današnji dan mnoge žene govore da 8. mart nije toliko važan, te da ako niko na njih ne misli 365 dana, ne treba da misli ni taj jedan dan.

- To je nešto drugo i za to treba same da se izbore, a 8. mart je važan, jer na taj dan treba da govorimo o pravima žena i zbog toga što su žene na taj dan počele da se bore za svoja prava - naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika ističe da su žene uspele da se izbore za ostvarivanje mnogih svojih prava, ali da nažalost to još uvek nisu ostvarile u potpunosti.

Ističe da zato i postoji 8. mart - da se govori o tome šta društvo treba da učini da bi žene bile ravnopravne.

- Srećan sam što su žene koje su zaposlene u Skupštini grada došle danas u Stari dvor da zajedno proslavimo praznik i što na ovaj način pokazujemo koliko su ženska prava u našem društvu važna - kazao je Vesić.

Foto: Grad Beograd

Naveo je da je svestan činjenice da plate zaposlenim ženama u Gradskoj upravi nisu dovoljne i adekvatne poslu koji obavljaju i dodao da će se u budućem periodu raditi na tome da se stvore uslovi da njihove plate budu veće.

Na koktelu u Starom dvoru prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić. Osmi mart, kao Međunarodni dan žena, po prvi put je obeležen i prihvaćen 1917. godine.

Foto: Grad Beograd

Ujedinjene nacije su od 1975. godine, koju su proglasile za Međunarodnu godinu žena i službeno počele obeležavati Međunarodni dan žena.

#Goran Vesić

#Osmi mart

'