AKTUELNO

Skupština grada Beograda imenovala je danas za novog Zaštitnika građana Grada Beograda Miljka Valjarevića, dugogodišnjeg sekretara Pravnog fakulteta.

Kako je rečeno, on će tu dužnost obavljati naredne četiri godine.

Zaštitnik građana Beograda pre njega bila je Katarina Žeželj.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je Valjarević 33 godine bio sekretar Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, što je najduže u istoriji te ustanove.

- Potpisao je oko 25.000 diploma, među kojima su diplome ljudi koji obavljaju najodgovornije poslove u državi. U vreme njegovog mandata promenjeno je 15 uprava i 11 dekana. Studirao je na Pravnom fakultetu, na istom mestu završio i postdiplomske studije, ima veliki uticaj na Univerzitetu i mislim da je prava osoba za funkciju Zaštitnika građana - rekao je Vesić.

Kako je dodao, kada su u pitanju gradske odluke, posao Zaštitnika građana nije isključivo zaštita prava građana, već i da predlaže izmene određenih zakonskih propisa.

- Siguran sam da ćemo u Miljku Valjareviću dobiti Zaštitnika građana koji će inicirati izmene odluka, ali i koji će inicirati dodatnu edukaciju i obrazovanje zaposlenih u Gradskoj upravi - dodao je Vesić.

#Beograd

'