AKTUELNO

Kako je najavio, biće kupljeno između 210 i 230 novih autobusa, koji će se na ulicama glavnog grada naći do 1. septembra.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je najvažnija odluka koja se očekuje na sutrašnjoj sednici Skupštine grada rebalans gradskog budžeta, kojim se obezbeđuje dodatnih 35 miliona evra za kupovinu novih autobusa.

- Mi smo obezbedili i obezbedićemo kroz rebalans 35 miliona evra za kupovinu novih autobusa, a Gradsko saobraćajno preduzeće će obezbediti dodatnih 10 miliona evra. Za tih 45 miliona evra kupićemo između 210 i 230 autobusa, zavisno od cene koju budemo dobili na tender - rekao je Vesić.

On je dodao da svi autobusi moraju da budu operativni, odnosno da se nađu na ulici do 1. septembra.

- To velika pomoć za gradsko preduzeće kako bi se obnovio vozni park - ocenio je Vesić.

Pored toga, kako je najavio, biće odobrene dodatne subvencije za gradsku čistoću, jer, naglasio je, grad ulaže u reciklažu.

Vesić je podsetio i da će na proleće na deponiji Vinča početi da se gradi niz postrojenja za reciklažu.

Francusko-japanski konzorcijum koji preuzima deponiju Vinča počeće da radi tamo. Tako da mi sada treba da gradimo reciklažna dvorišta u svim opštinama i da stvaramo uslove za reciklažu, odnosno da građani počnu da vrše separaciju otpada. I tu će biti nekih novina - najavio je Vesić.

Dodao da će na teritoriji opštine Vračar biti zabranjeno postavljanje bašti na parking mestima kako bi se zaštitila parking mesta za stanare, a biće donet i godišnji plan za suzbijanje ambrozije.

- To su najvažnije odluke koje treba da budu donate - rekao je rekao je zamenik beogradskog gradonačelnika.

#Autobus

#Beograd

#Goran Vesić

'