AKTUELNO

Vozači bi trebalo da paze i na odrone u višim predelima.

Na putevima u Srbiji zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguća je poledica pa je neophodna oprezna vožnja.

Osim toga, iz Puteva Srbija upozoravaju i zbog odrona na nekoliko lokacija u višim predelima.

To javno preduzeće je apelovalo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji u saobraćaju i da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Na putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Zaječara, Požege, Ivanjice, i Kosova i Metohije.

Slično je i na putevima drugog prioriteta na teritoriji Vranja, Niša, Mačve, Kosova, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Požege, Ivanjice i Čačka.

Na putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Mačve, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Požege, Ivanjice, Čačka i Kosova i Metohije.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a moguć je led na putnom pravcu Požarevac - Kučevo - Majdanpek.

Na više putnih pravaca, na području Čačka, Novog Pazara Kraljeva i Kosova i Metohije ima odrona, a neophodno je striktno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije i prilagođavanje brzine.

Zbog radova na mostu u Peckoj neprohodan je putni pravac Pričević - Pecka, navodi se u saopštenju i dodaje da je obustavljen i saobraćaj na putu Krupanj - Gračanica, zbog radova na mostu preko reke Likodre u Mestu Mojković.

Neprohodni su putni pravci Odvraćenica - Preko Brdo kao i Ivanjica/Novi Pazar - Duga Poljana - Rasno - Karajukića Bunari - Ugao - državna granica sa Crnom Gorom.

Č.N.

#Led

#Putevi Srbije

#Zima | Magla | Putevi

'