AKTUELNO

Vremenska prognoza za narednih mesec dana mnogima će popraviti raspoloženje jer se očekuju temperature koje su iznad proseka za ovo doba godine.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u prvoj nedelji druge polovine februara očekuju nas temperature i iznad 12 stepeni Celzijusa. Za one koji vole skijanje, lepa vest je da toplije vreme neće uticati na visinu snežnog pokrivača koja je potrebna za ovaj zimski sport.

Vreme će biti suvo, ali će nas jutarnje temperature podsećati da je kalendarski i dalje zima, s obzirom na to da će one biti oko nule.

Od ponedeljka 18. februara temperature će biti iznad proseka za ovo doba godine. Za taj dan se očekuje da će temperature biti između 10 i 15 stepeni, a u utorak i sredu će dostići i 16. stepen. Inače, prosečna temperatura za ovo doba godine bude oko šest, sedam stepeni.

Od petka 22. februara postepeno će padati temperatura i već za taj vikend očekuje nas povećanje oblačnosti kao i jaka kiša u nekim delovima zemlje, a prema očekivanjima do 15. marta neće biti ledenih talasa. Nakon tri dana kiše i zahlađenja se opet očekuju temperature do 12 stepeni.

U prvoj nedelji marta živa u termometru će biti između četiri i 10 stepeni Celzijusove skale. Jutarnje će se kretati oko nule.

Do 15. marta nas očekuje porast temperature. Maksimalna će biti i do 16 stepeni, ali je kiša najavljena od 7. do 15. marta.

Iako je toplo vreme, prema mišljenju meteorologa, to neće uticati na skijašku sezonu i oni koji vole ovaj zimski sport mogu da očekuju da će na Kopaoniku i Staroj planini moći da se skijaju još najmanje mesec i po dana.

#Temperatura

#Vremenska prognoza

'