AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika je rekao da ovo nije prva inicijativa koju je predsednik Vučić podneo i podsetio da je ranije podneo inicijativu da se podignu spomenici Zoranu Đinđiću, kralju Aleksandru Prvom Karađorđeviću i Stefanu Nemanji.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je u Skupštinu grada stigao predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pisac Dobrica Ćosić i istoričar Milorad Ekmečić dobiju ulice u Beogradu.

- U Skupštinu grada Beograda stigao je predlog predsednika Vučića koji je, kao građanin, predložio da Dobrica Ćosić i Milorad Ekmečić dobiju svoje ulice u Beogradu. Nema potrebe trošiti reči koliko su oni zaslužni za naše društvo, koliko su uticali na naše društvo i doprineli da se ono razvija u pravcu u kom se razvija danas - rekao je Vesić.

On je dodao da na taj način negujemo kulturu sećanja i pokazujemo da se sećamo ljudi koji su nešto uradili u našem društvu, te da i buduće generacije treba da imaju sećanje na njih.

Pojasnio je da procedura takva da Vučićev predlog ide na Komisiju za spomenike, nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda.

- Kada ta komisija donese odluku, odnosno odredi koje će ulice poneti imena Ćosića i Ekmečića, to ide na sednicu Skupštine grada, koja će biti održana do kraja februara - naveo je Vesić.

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#Goran Vesić

'