AKTUELNO

Fondacija "Tijana Jurić" saopštila je da će "Dan sigurnijeg interneta" obeležiti 5. i 6. februara nizom aktivnosti u kojima će moći da učestvuju deca i mladi iz cele Srbije i njihovi roditelji.

Za decu će biti organizovani onlajn kviz za proveru znanja i panel diskusija koja će se prenositi uživo i tako biti dostupna svima, dok će za roditelje biti organizovano predavanje o bezbednoj upotrebi interneta, navodi se u saopštenju.

Onlajn kviz za proveru znanja o internetu biće aktivan 5. februara od 10 do 17 sati na portalu Fondacije "Tijana Jurić", a pravo učešća imaju svi učenici osnovnih škola sa teritorije Srbije. Cilj organizovanja kviza jeste provera znanja učenika o internetu, o ispravnom ponašanju i potencijalnim opasnostima.

Foto: Pixabay.com

Istog dana, 5. februara u 17 sati, biće organizovana diskusija koja će se užživo prenositi putem Fejsbuk stranice Fondacija "Tijana Jurić", a učestvovaće šestoro učenika osmih razreda različitih osnovnih škola koji će razgovarati o svojim iskustvima u korišćenju interneta, društvenih mreža, mobilnih aplikacija, igara, o rizicima i opasnostima.

Istog dana, u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ u Subotici, u 18 sati biće organizovana tribina o bezbednoj upotrebi interneta namenjena roditeljima, koju će voditi Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

Foto: Pixabay.com

"Obeleževanje 'Dana sigurnijeg interneta' prilika je da se svi aktiviramo i pozabavimo temom interneta, njegovih dobrih ali i mračnih strana koje, nažalost, mogu da izazovu i fatalne posledice. Živimo u vremenu u kome je gotovo svima jasno da je internet neophodnost i da je vrlo koristan, a isto tako, svesni smo i činjenice da je reč o mestu na kome se odvijaju razne vrste nasilja", navodi se u saopštenju Fondacije.

Fondacija "Tijana Jurić" poziva decu, mlade i roditelje da iskoriste ovu priliku i aktivno se uključe u ponuđene programe kako bi proverili svoje znanje i saznali korisne informacije.

#Bezbednost

#Internet

#deca

'