AKTUELNO

Štab za vanredne situacije iz Despotovca proglasio je vanrednu situaciju ne teritoriji opštine zbog obilnih snežnih padavina.

Cilj uvođenja vanredne situacije je da se omogući uključivanje dodatne mehanizacije za čišćenje snega, odnosno uspostavi normalan saobraćaj i snabdebavanje stanovništva do najudaljenijih planinskih mesnih zajednica.

Upućen je apel građanima da budu strpljivi i tolerantni, te da očiste sneg isped svojih objekata i tako pomogu prevazilaženje trenutne situacije. Građani mogu da prijave sve probleme Kol-centru na 035 611117.

Foto: Tanjug

Prema poslednjem izveštaju Štaba za vanredne situacije u Despotovcu potpuno je odsečeno i zavejeno 100 građana u 34 domaćinstva u zaseocima Makvište, Ravna reka, Lomnica, Senjski Rudnik i Leskovica.

Kako se navodi u izveštaju, 29 zaseoka u planinskim mesnim zajednicama zbog velike količine snega, ima otežan ili gotovo nema pristup saobraćajnicama koje se redovno čiste.

Odesečene su farme koza u Bogavi i Beljajki kojima se zbog snega ne može dostaviti hrana. Na terenu je angažovano 6 izvođača na raščišćavanju snega sa 20 radnih mašina.

#Sneg

'