AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je predsednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića koji je u poseti Novom Sadu povodom današnje promocije 50. jubilarnog "Praznika mimoze".

Defile mažoretkinja odvija se od početka pešačke zone u ulici Modene, preko Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom. Turistička organizacija Herceg Novi organizuje Karavan mimoze u Novom Sadu, odnosno defile mažoretkinja i klovnova praćen autentičnom muzikom.

Foto: Tanjug

Gradonačelnik Miloš Vučević izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja te manifestacije jer, kako je rekao, ona doprinosi kulturnoj razmeni i turizmu.

Sagovornici su se osvrnuli na saradnju koja je, krajem prošle godine, formalno uspostavljena između Kulturnog centra Novog Sada i JUK Herceg fest, ocenivši da je time omogućena kvalitetna kulturna razmena dve važne ustanove.

Foto: Tanjug

Oni su se složili da postoje veliki potencijali za unapređivanje odnosa u oblastima privrede, kulture i obrazovanja, s obzirom na povezanost građana dva grada, ali i Srbije i Crne Gore.

Gradonačelnik Vučević naglasio je da su novosadski projekti Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture idealna platforma za razvoj novih zajedničkih društveno-kulturnih sadržaja i programa.

#Miloš Vučevič

'