AKTUELNO

Više od 450 komunalnih radnika i oko 120 vozila različite namene anagažovano je na odnošenju i deponovanju smeća , ali i na uklanjanju leda sa beogradskih javnih površina koje su u nadležnosti JKP „Gradska čistoća“.

Površine u nadležnosti „Čistoće“ obuhvataju pešačke zone, prilaze pešačkim prelazima, javna stepeništa, pasarele, podzemne prolaze i njihove prilaze i trotoare šire od pet metara.

Radnici JKP „Gradska čistoća“ su pre padavina posuli so na javne površine što znatno olakšava ručno uklanjanje leda, na koje su naši radnici primorani, jer so gubi funkciju kada je temperatura niža od -7 stepeni Celzijusa. Ekipe „Čistoće“ će nastaviti da rade na uklanjanju snega i leda, sve dok za tim ima potrebe, kako bi Beograd i sugrađani mogli nesmetano da funkcionišu.

Podsećamo da su, prema propisanom komunalnom redu, vlasnici nepokretnosti u obavezi da uklanjaju sneg i led sa trotoara širine do pet metara, koji se nalazi ispred stambenih zgrada, kuća i poslovnih prostorija.

Pored čišćenja snega i leda, ekipe „Čistoće“ redovno obavljaju i osnovnu delatnost odvoženje smeća sa teritorije Beograda. Zbog otežanih uslova rada sam proces pražnjenja sudova u pojedinim delovima grada je nešto sporiji. Zato će ekipe „Čistoće“ na terenu biti danonoćno i dati sve od sebe da posao urade maksimalno brzo i profesionalno, a sugrađane molimo samo za malo strpljenja i razumevanja.

#Beograd

#Gradska čistoća

'