AKTUELNO

Za šest meseci ove godine, aerdromom "Konstantin Veliki" prošlo je ukupno 35.519 putnika.

Kako je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas u Nišu ovim brojem putnika oboren je rekord iz 2006. godine sa 35.518 putnika, dodajući da će i država i grad nastaviti da ulažu u ovaj aerodrom i u narednoj godini.

-Mi smo se avgusta prošle godine, ovde u Nišu dogovorili da ulažemo u aerodrom kako bi on funkcionisao cele godine. Uspeli smo u tome jer je za šest meseci na niškom aerodromu bilo više putnika nego bilo koje prethodne godine- naglasila je ministarka Mihajlović.

Ona je dodala da treba ulagati u ovaj aerodrom, jer je on važan, ne samo za grad Niš i Srbiju, već i za čitav region.

-Očekujem da naredne godine broj putnika bude oko 80.000 mada, gradonačelnik kaže da će biti i 100.000 putnika- naglasila je Mihajlović.

Uz aerodrom "Nikola Tesla" i aerodrom "Lađevci", i niški aerodrom će biti veoma značajan.

-Mali aerodromi su veoma važni za povezivanje, za turizam i kao alternativa velikim aerodromima- ocenila je ministarka .

Na konferenciji za medije u Gradskoj kući u Nišu, kako prenosi agencija Tanjug, bila je i 35.519 putnica Svetlana Petrović, zahvaljujući kojoj je oboren rekord.

-Ovaj aerodrom je jako važan za nas koji živimo u skandinavskim zemljama, a poreklom smo odavde. Veoma je lep osećaj kada direktno sletite u svoj grad i stignete pravo kući - rekla je ona.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je istkao da će naredne godine grad nastaviti da ulaže u objekte koji su bitni za kargo avio saobraćaj.

-Za narednu godinu je opredeljeno 80 miliona dinara pre svega za nabavku neophodne opreme za kargo saobraćaj, a planirana je izgradnja platforme za istovar onako kako je to predviđeno propisima- rekao je Perišić.

Autor: Č.Nikolić

'